WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: Slovenci obstali v kvalifikacijah

WTT Contender NovaGorica presented by I feel Slovenia: Slovenci obstali v kvalifikacijah

Nova Gorica, 31. 10. 2022 - O moči tokratnega turnirja Odprtega mednarodnega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu priča tudi dejstvo, da se je igralcem, ki niso ravno stalnica na teh turnirjih tega ranga, skorajda ni moč prebiti na glavni turnir. Že moč obeh nosilcev kvalifikacij kaže, da je tokrat turnir še močnejši kot sta bila oba lanska. Sploh če izvzamemo lansko prisotnost nekaterih zares vrhunskih igralcev s Kitajske med katerimi sta lani nase opozorila predvsem Wang in Liang. Udeležba članov najboljše stoterice v obeh konkurencah pa je gledano v odstotkih neprimerno višja kot je bila lanska.

Prvi krog so tokrat prebrodili trije slovenski igralci. V moški konkurenci je to uspelo Petru Hribarju, med ženskami pa sta napredovali Sara Tokić in Lea Paulin. Slednji je pomagal žreb. Bila pa je tudi daleč najbliže napredovanje v odločilni tretji krog predtekmovanja, kjer si bodo zmagovalci priigrali napredovanje na glavni turnir. Koprčanka je s favorizirano Hrvatico Matejo Jeger prva dva niza izgubila. Uvodnega na razliko, v drugem pa je osvojila le eno točko. Nato pa je dobila dva niza in v petem vodila z 9:7, ampak izgubila z 9:11. »Res škoda da nisem izkoristila te priložnosti, ki se ne ponudi kar tako. Obenem sem vesela, da sem se po tistem drugem nizu z zgolj eno točko povsem vrnila v igro. Tudi v petem nizu sem najprej sama naredila preobrat, nato je bila uspešnejša precej izkušenejša nasprotnica. Res mi je hudo da mi ni uspelo,« je ob koncu povedala Lea Paulin.

Komajda 16-letna Sara Tokić je navdušila že z zmago v 1. krogu, ko je premagala Kazahstanko Alimbajevo. Ko je v drugem dvoboju vzela še niz izkušenj Ukrajinki Haponovi je kazalo na še eno presenečenje. Branilsko nastrojena nasprotnica z obilo izkušnjami pa je potem s tremi nizi zapored stvari postavila na svoje mesto. Nečakinja Bojana Tokića je povedala:« Ko je Ukrajinka svojo igro v drugem nizu povsem podredila obrambi se res nisem znašla in sem le čakala da bo konec. Sem pa zares vesela te prve zmage. Nasprotnico sem dodobra preučila, pogledala ogromno njenih tekem in ves čas sem vedela kaj hočem. Najpomembnejše pa je da sem to tudi naredila in zmagala.«

Edino moško zmago za Slovenijo je v prvem krogu vpisal Peter Hribar, ki pa je v nadaljevanju naletel na člana TOP 100 skupine Joaa Monteira. Navkljub všečni igri Novomeščana pa je bil nasprotnik ves čas vsaj korak naprej in ni prepustil niti niza. »Videlo se je kako izkušen je Monteiro. Ves čas je imel nadzor nad tekmo. Poskušal sem z nekaj različnimi pristopi in na vse se je odzval kot se je moral. Sem pa vesel, da sem imel dve težki tekmi tu, saj nas že naslednji teden čaka dvoboj z Romunijo v kvalifikacijah za EP,« je dodal Peter Hribar, ki se bo skupaj s Tilnom Cvetkom preizkusil še med moškimi dvojicami. Tekmovanje med dvojicami se začne v torek.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene