WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: V 2. krogu kvalifikacij trije Slovenci

 WTT Contender NovaGorica presented by I feel Slovenia: V 2. krogu kvalifikacij trije Slovenci

Nova Gorica, 31. 10. 2022 – Nekaj več kot 250 igralcev se je tokrat zbralo na Odprtem mednarodnem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu. Čeprav letos na turnirju ni kitajskih igralcev, tudi nekaterih najboljših med njimi, pa je prag kvalifikacij postavljen precej višje kot je bil lani na obeh turnirjih v Laškem. Prvi nosilec med moškimi v predtekmovalnem delu je tako Nemec Kilian Ort, ki je na 60. mestu na svetovni lestvici. Pri ženskah pa je v prvem delu turnirja najviše postavljena Luksemburžanka Sarah de Nutte, ki ima ob svojem imenu na svetovni lestvici vpisano številko 68.

Prvi dan smo v dvorani OŠ Milojke Štrukelj videli tudi šest slovenskih nastopov. Za mize so povečini stopili igralci, ki jih običajno na turnirjih tako visokega ranga niti en videvamo, kar se je tudi poznalo pri uspešnosti domačih predstavnikov. Žreb je bil sicer naklonjen Lei Paulin, ki se je brez boja prebila v 2. krog, za mizami pa je to uspelo mladi domačinki 16-letni Sari Tokić in tretjemu slovenskemu loparčku Petru Hribarju. Tokićeva, nečakinja nekdaj našega najboljšega igralca Bojana Tokića je med gledalce poslala Kazahstanko Aiyo Alimbayevo, ki je skoraj 100 mest više na svetovni lestvici. Navkljub mladosti je Novogoričanka takoj pokazala svoj namen in prvi niz odločila v svojo korist. Po izenačenju v drugem nizu pa je preostala dva niza Tokićeva dobila na 8 in 7 in si priborila nastop v 2. krogu z »lovko« iz Ukrajine Hanno Haponovo, ki je več kot enkrat starejša od slovenske mladinke.

Peter Hribar, ki igra v drugoligaškem tekmovanju v Nemčiji je za uvod imel precej več težav kot se je pričakovalo. Nasprotnik iz Jerseya, otoka med Francijo in Britanijo, Jordan Wykes je na svetovni lestvici daleč za Novomeščanom, kar pa se za mizo ni dalo videti. Na koncu je Hribar le zmogel dovolj moči in si priboril zahteven dvoboj s Portugalcem Tiagom Apolonio.

Lara Opeka in Tilen Cvetko, ki je še naprej poškodovan sta v posamični konkurenci ostala brez dobljenega niza. Aljaž Godec pa je v prvem nizu presenetil Romuna Szocza, nato pa tri zapored izgubil.

Izidi 1. kroga kvalifikacij WTT Contender Nova Gorica: ženske – Sara Tokić (Slo) : Aiya Alimbayeva (Kaz) 3:1 (8,-9, 8,7), Lara Opeka (Slo) : Marie Migot (Fra)  0:3 (-4, -12, -5); Moški – Tilen Cvetko (Slo) : Darius Movileanu (Rom) 0:3 (-11, -10, -6), Peter Hribar (Slo) : Jordan Wykes (Jer)  -9, 11, 6, -6, 9), Aljaž Godec (Slo) : Hunor Szocz (Rom) 1:3 (10, -4, -3, -10).

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene