WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: V kvalifikacijah le še Deni Kožul

WTT Contender NovaGorica presented by I feel Slovenia: V kvalifikacijah le še Deni Kožul

Nova Gorica, 1. 11. 2022 – Drugi dan kvalifikacijskega dela Mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu v Novi Gorici je prinesel dva slovenska nastopa, ki pa sta se končala po zgolj treh nizih. Obakrat sta slovenski dvojici doživeli gladek poraz in se poslovili z zelo kakovostnega turnirja, ki ga tokrat gosti Slovenija.

Dan, ki bo prinesel vse udeležence glavnega turnirja posameznikov, ki se začne v četrtek, je obenem tudi začetni dan bojev med dvojicami. In to v vseh treh kategorijah. Med mešanimi dvojicami je 16 udeležencev glavnega turnirja že znanih. Med njimi sta tudi Katarina Stražar in Deni Kožul. V obeh drugih kategorijah pa je ob številnih prijavah potrebno odigrati kvalifikacije. V slovenskem taboru sta za mizi v OŠ Milojke Štrukelj prvi stopili domačinka Sara Tokić in Koprčana Lea Paulin, ki sta sploh prvič združili moči v igri dvojic. To se je najmanj v prvih dveh nizih dalo videti na daleč tudi tistim, ki niso vsak dan na namiznoteniškem treningu. Tretji niz je ponudil že nekaj več igre tudi s slovenske strani, sestri Anna in Katarzyna Wegrzyn s Poljske pa sta v svoj prid odločili tudi tretji niz, ki se je končal na 10. Izkušenejša v slovenski dvojici Lea Paulin je po dvoboju povedala: »Seveda se je videlo, da prvič igrava skupaj in le želim si, da bi tudi v prihodnje še kdaj združili moči. Seveda se tudi na daleč vidi, da prav veliko skupnih treningov nimamo, obenem pa gre za turnir, ki je z našega vidika zelo močan in običajno niti nimamo možnosti nastopiti na tako močnem turnirju. Sama sem seveda bolj kot namiznemu tenisu zapisana študiju in tudi to se da videti, ko pride do merjenja s tako kvalitetnimi igralkami, ki so tokrat pri nas.«

Tudi mnogo bolj uigrana moška dvojica Tilen Cvetko – Peter Hribar ni imela prav nobene možnosti z nasprotnikoma iz Hong Konga. Lam Sin Hang in Ng Pak Nam sta že v uvodnem nizu pokazala precej več znanja. V tretjem nizu je kazalo celo na uspeh domače dvojice, vzhodnjaka pa sta svojo igro dvignila ko je bilo to potrebno in tretji niz dobila s 13:11. Slovenca nista izkoristila dveh zaključnih žogic za niz, Azijca pa sta zaključila dvoboj takoj ko sta dobila priložnost za to.

»Ni kaj. Turnir je zelo kvaliteten. Res da ni vrhunskih Kitajcev kot lani v Laškem, ampak kvaliteta je močno zgoščena tako v posamični kot v konkurenci dvojic. Nasprotnika nama nista dala dihati na začetku. Ko sva mislila da sva se le rešila te uvodne nemoči pa sta ko sva jima to omogočila ponujeno tudi takoj izkoristila,« je ob svojem zadnjem dvoboju v Novi Gorici povedal Tilen Cvetko, ki se bo v naslednjih mesecih povsem posvetil zaključku študija filozofije. Peter Hribar pa se bo posvetil pripravam za reprezentančni dvoboj z Romuni v kvalifikacijah za nastop na ekipnem Evropskem prvenstvu. Slovenija bo naslednji teden v Črnomlju gostila Romunijo.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene