WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: Jorgiću se jutri obetajo trije dvoboji

WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: Jorgiću se jutri obetajo trije dvoboji

Nova Gorica, 4. 11. 2022 – Še en praznik namiznega tenisa je mimo v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj, ki ej bila tudi ob drugem dvoboju domačega matadorja Darka Jorgića polna do zadnjega kotička. Deseti igralec svetovne lestvice je ob ne najbolj prepričljivi igri mirno opravil tudi s svojim tekmecem iz Hrvaške Tomislavom Pucarjem. Prav z njim pa je morda Jorgić odigral največ medsebojnih dvobojev, čeprav se jih ej uradno nabralo le enajst. Konec koncev sta se ves čas družila tudi na zadnji turneji na Daljnem vzhodu, kjer sta si predvsem na turnirju v Macau pomagala tudi v trenerski vlogi.

Darko Jorgić ni najbolje začel dvoboja s 45. igralcem sveta. Pucar, ki tudi odlično pozna igro našega šampiona je bil lep čas v drobni prednosti, v zaključku prvega niza, ki je šel v kar deset dodatnih točk pa je Hrastničan le nakazal morebitni razplet v nadaljevanju. Podobno kot s Portugalcem v četrtek je Jorgić tudi tokrat izgubil drugi niz. Še enkrat na razliko. V tretjem nizu pa je bil daleč najbolj zanesljiv v celotnem dvoboju saj mu je trenerka Andreja Ojsteršek Urh svetovala nekaj novih odzivov na Hrvatov servis. Tomislav Pucar je hotel še v peti niz. Imel priložnost za to, ki pa jo ni izkoristil. Ko se je pri 10:10 ponudila Jorgiću pa je bilo ob navdušenju gledalcev na Primorskem vsega hitro konec. Jutri natanko opoldan bo Darko Jorgić igral s Francozom Canom Accusujem, ki pa ga ne najdemo med najboljših 100 na svetu. Na videz bo to najlažji dvoboj za četrt-finalista Tokya 2020, ampak zmagi z Angležem Drikhallom in lanskim finalistom prvega turnirja v Laškem Kazahstancem Gerasimenkom le opozarjata, da je Accusu v tem tednu očitno v zelo dobri formi.

Darko Jorgić je bil danes uspešen tudi s Čehom Tomašem Polanskym med dvojicami, pri parih pa sta Katarina Stražar in Deni Kožul obstala v 2. krogu glavnega t

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene