WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: Hrastnik ekspres v polfinalu

 WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: Hrastnik ekspres v polfinalu

Nova Gorica, 5. 11. 2022 – Darko Jorgić, deseti igralec svetovne lestvice v namiznem tenisu še naprej navdušuje na Odprtem prvenstvu Slovenije v Novi Gorici. Tudi v sobotnem opoldnevu ga je v dvorano OŠ Milojke Štrukelj prišlo pospremiti ogromno ljudi. Hrastničan pa je še enkrat znova poudaril, dacmu da podpora godi in da je daleč najboljši tedaj ko so dvorane polne in ko ljudje živijo z njegovim dvobojem.

Že lani v Laškem se je Darko Jorgić v predtekmovanju meril z leto starejšim Francozom Canom Akkuzujem, ki je zdaj zdrsnil iz najboljše stoterice igralcev na svetu. Že po petkovem zahtevnem dvoboju s Hrvatom Pucarjem, ki je najmanj v prvem nizu imel igro v svojih rokah je Jorgić opozoril, da bo prvi sobotni dvoboj precej drugačen od petkovega. Francoz ima druge kvalitete kot hrvaški znanec. In prav ta del z zelo zahtevnimi servisi je bil kar nekaj časa velika uganka za Jorgića. Na srečo pa je ob podpori gledalcev rešitve našel že v prvem nizu, ki ga je končal pri 10, preostala dva pa je bila njegova prednost ravno pravšnja, da ni bilo nobenega posebnega vznemirjanja v dvorani. V zadnjem nizu je Francoz sicer vzel minuto odmora, nato nanizal štiri točke zapored. Celo povedel za točko, ampak Jorgićeva kvaliteta je v tem trenutku pač precej višja kot Francozova in to se je videli v hitri zmagi. Le ta je omogočila še nekaj več počitka pred večernim polfinalom z odličnim Nemcem Benediktom Dudo, ki je trenutno na 36. mestu na svetu in je doslej najviše postavljeni nasprotnik Darka Jorgića na turnirju v Novi Gorici.

Že ob prihodu v dvorano pa je Hrastničana razveselila novica, da je že finalist med moškimi dvojicami, kjer je tokrat združil moči s Čehom Tomašem Polanskym, s katerim skupaj igrata tudi v nemškem zveznem ligašu Saarbruecknu. Obenem pa imata namen moči združiti tudi na prihodnjih prvenstvih Stare celine. Japonec Yuta Tanaka je namreč sporočil, da zaradi poškodovane rame ne bo mogel odigrati dvoboja polfinala. Je pa njegov kolega iz dvojca Mizuki Oikawa prišel v polfinale med posamezniki, kjer bo zvečer igral z rojakom Hirotom Shinozuko. Polfinalna para pri ženskah sta: Shin Yubin (Kor) : Elizabeta Samara (Rom) in Haruna Ojio (Jap) : Jang XiaoXin (Sin).

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene