WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: Darko Jorgić finalist WTT Contenderja

WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: Darko Jorgić finalist WTT Contenderja

Nova Gorica, 5. 11. 2022 – Darko Jorgić, prvi nosilec turnirja svetovne serije na Primorskem je tudi sobotno delo opravil brez prask in se prebil v zaključni dvoboj, kjer pa ga presenetljivo čaka zgolj 18-letni Japonec Shunsuke Togami, ki je na 44. mestu svetovne lestvice. Togami je že v prvem krogu glavnega dela turnirja pripravil enega od mnogih presenečenj ta teden v dvorani OŠ Milojke Štrukelj, saj je izločil drugega nosilca in letošnjega polfinalista Evropskega prvenstva Šveda Kristiana Karlssona.

Tako Jorgić kot Togami sta si finale priigrala po dolgotrajnem polfinalu v sedmih nizih. Oba pa sta bila pred tem uspešna že v sobotnem četrt-finalu, ki sta ga opravila precej lažje kot pa polfinalni preizkušnji. Togami je premagal rojaka Mizukija Oikawo, ki mu je stroka na tem turnirju namenjala več možnosti za zaključni dvoboj v nedeljskem popoldnevu. Togami je sicer povedel z 2:0 v nizih, vse skupaj pa rešil v odločilnem sedmem nizu, ko je bilo 11:6.

Zelo podoben scenarij je bil tudi v zadnjem posamičnem polfinalu med Jorgićem in Nemcem Benediktom Dudo, ki je 26. igralec svetovne lestvice. V hokejskem žargonu bi rekli, da so se tretjine končale z 2:0, 0:3 in 2:0. Jorgić je začel v velikem slogu in tudi v tretjem nizu povedel s 5:1, nato pa je bilo njegovih minut za kar nekaj časa konec. Ob bučnem navijanju, pravem nogometnem vzdušju pa je Hrastničan zmogel obrat nazaj na svoj ritem in predvsem zadnji niz dobil zelo mirno na 5. Dvoboja med jutrišnjima finalistoma doslej še nismo videli, tako da sta oba neznanki drug drugemu.

V ženskem finalu, na začetku nedeljskega sporeda ob 15.00 bosta igrali Singapurka XiaoXin Yang in Korejka Shin Yubin, ki je v prvem krogu glavnega turnirja s 3:1 izločila najboljšo Slovenko Ano Tofant. Za tokratni zaključek turnirja svetovne serije pa bosta še finala med ženskami in moškimi dvojicami.

 

#ntk #ntkkrka #ifeelsLOVEnia

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene